söndag 26 juni 2011

Jitterbugg




Mördegen:
1 äggula
3/4 dl strösocker
200g smör eller margarin
4 ½ dl vetemjöl

Maräng smeten:
3 äggvitor + 2 dl strösocker


1: Hacka samman alla ingredienserna till mördegen och lägg den sedan att vila kallt i minst 30 minuter.
2: Mät upp äggvitorna och låt dom stå framme för att bli rumstempererade
3: Ta fram den kalla mördegen och kavla ut den på mjölat bakpapper, ca 25*45cm
4: Vispa äggvitorna med rena redskap, till ett fast vitt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.
5: Bred ut marängmassan jämnt över mördegsplattan, rulla samman hela rullen med hjälp av pappret. Rulla sist in hela rullen i papperet, och dra över den på t ex en bakplåt, och lägg fryskallt i ca 1 timme så att den stelnar till.
6; Sätt ugnen på 200 grader
7: Ta fram rullen och ta bort papperet. Skär den med en vass kniv som doppats i varmt vatten. Lägg skivorna på bakpappersklädd plåt och gräddai mitten av ugnen i 15+18min

Kommer från Allers tidning förra året
Jag bakade och smakade, det var inte dumt så gott.

Lycka till ♥ Lotta

Juli