onsdag 27 juli 2011

Systers goda smörgåstårta tonfisk



Ca 8 pers

2 paket hönökaka bröd

1 gul lök
2 burkar tonfisk i vatten
kaviar med dill
3 dl vispgrädde
majonäs
1 påse av ostbåge smak "OLW"

Hacka löken och tonfisk.
Vispa grädde sedan lite klick av majonäs ca 2-3msk och blanda med lök och tonfisk i.
Tillsätt smak av kaviar och salt. Kanske lite mer av majonäs om man smaka bra.

Varvas lager av bröd och grädde/majonäs och sista på med sallad och ost, tomater, gurkskivor, äggskivor, skinka. Ta mer nåt gott till.

Krossad ostbågar av halv påse, om man vill ha kanten eller på.

Lycka till

måndag 18 juli 2011

Citrongrottor



25-50 stycken, beroende på formarnas storlek.

Sätt på ugnvärme på 200 grader

250g smör
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl vaniljsåspulver (marsan)


Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
Rulla ut två längder och dela upp i lagom stora bitar till formarna.
Rulla små runda kakor och lägg i små formar.
Tryck med fingret så att det blir en fördjupning i varje kaka.
Lägg i en klick lemon curd (citron "Robertssons" burk finns i matbutik).
Man kan ta olika sylt t ex blåbär, hallon, jordgubb, m.m.
Grädda mitt i ugn ca 8-10 minuter.
Lycka till♥ Lotta

torsdag 14 juli 2011

Jordgubbspiroger



8 pers

Ingredienser
4 frysta smördegsplattor
Låda med färska jordgubbar eller frys paket
Kardemumma
strösocker
madelmassa
vaniljkräm (marsan vaniljsås)
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen.
Snoppa och skär jordgubbarna i tunna skivor.
Vispa vaniljkräm finns avvisning på förpackningen.

Kavla ut smördegsplattorna till nästan dubbel storlek och dela dem i två bitar vardera.
Fördela riven madelmassan på plattornas mitt. Toppa med ca 6st jordgubbar och strö över lite socker och kardemumma. Och så sista klick med vaniljkräm på.

Vik samman smördegsplattorna upp och nyp ihop kanterna noga se på bilden och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, tills pirogerna har fått fin färg.

Lätt och enkelt
Lycka till♥ Lotta

Juli