fredag 5 februari 2016

Aubergine köttfärssås

1 st svart aubergine  (äggplanta)
500 g Nötfärs
1 stor gul lök
4 vitlök 
1 st köttbuljong 
Vitlökspulver 
Lökpulver 
Vitpeppar 
Aromatkrydda 
Sju kryddor 
Hel tomatpuré tub

 Så här gör man:
Sätt på 200 grader ugnen, tvätta noga aubergine och sedan skära mellan tjock skiva men inte för tunn och inte för tjock. Lägg alla på en plåt med bakplåtspapper, häll lite olivolja runt och strö salt o peppar. In med ugnen tills dem fått färg och frasiga. Så ut dem och låt dem svalka.

Färsen:
Hackad löken, häll olja i storgryta och fräsa med lök och pressad vitlök sedan färsen. Krydda alla och köttbuljong. Avsmaka om smaka bra. Sedan häll vatten i gryta ca 5 dl först sedan ta hela tomatpuré tuben. Och sist aubergine skivorna. Röres tills tomatpuré få fin färg och se till om behövs lite mer vatten eller inte så låt puttra i svag värme i 10 minuter samtidigt när man koka riset också.
Avsmaka om smaka är bra.
Ät och njut från Mohammads hemland köttfärssåsen. =)
Lycka till 

Juli